16 maart 2020

COVID-19 update ( Corona virus )

Kalfort, 03/05/2020

Beste patiënt(e),

De Corona-pandemie is een grote uitdaging voor ons allemaal.
De praktijk is open volgens onze gangbare openingsuren maar in het belang van uw en onze gezondheid zijn wij genoodzaakt volgende maatregelen te nemen:

Afspraken kunnen enkel telefonisch worden gemaakt.

– Als uw afspraak toch kan doorgaan zoals gepland, vragen wij u met de volgende zaken rekening te houden:
* Voelt u zich ziek of heeft u last van symptomen als koorts, hoesten, lopende neus, ademhalingsproblemen of keelpijn? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Heeft u of iemand waarmee u samenwoont contact gehad met een persoon die drager is van het Coronavirus? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Bent u of iemand waarmee u samenwoont de jongste 14 dagen teruggekeerd uit een land of regio waar een verhoogd risico op het Coronavirus geldt? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Er zullen geen handen worden geschud in onze praktijk.
* Hoest en nies in een tissue of in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg in een afgesloten vuilnisbak.
* Raak uw gezicht niet aan met uw handen. In het bijzonder de ogen, neus en mond niet.
* Alle boekjes en speelgoed zullen preventief worden verwijderd uit de wachtkamer.
* Op verschillende plaatsen in de praktijk staan flessen met desinfectiemiddel. Wij vragen u vriendelijk bij binnenkomst en het verlaten van de praktijk de handen te desinfecteren.
* Kom indien mogelijk alleen! Minderjarigen en hulpbehoevenden vragen wij om maximaal 1 begeleider mee te brengen die tijdens de behandeling in de wachtzaal of – bij voorkeur – buiten of in de auto wacht. Enkel indien het om een (jong )kind gaat dat behandeld moet worden, zullen we kijken of we van deze maatregel kunnen afwijken.
* Laat alles wat u niet nodig heeft in de auto (jas, handtas, GSM…). Neem enkel uw identiteits- en bankkaart mee naar binnen.
* Bij het binnenkomen van de praktijk zal u gevraagd worden de handen grondig te wassen en te ontsmetten. Raak zo weinig mogelijk aan!
* Voor een vlot verloop van de behandeling vragen wij om oorringen en piercings in het aangezicht  thuis al uit te doen.
* Bent u een risicopatiënt (60+, astma, diabetes, transplantatie, (recent) in behandeling (geweest) voor kanker, hartproblemen…)? Dan vragen wij u ons dit in het belang van uw eigen gezondheid en onze planning telefonisch te melden voor de afspraak plaatsvindt.

Tot slot nog dit:

Wij plannen dan ook onze patiënten in volgorde van de noodzaak tot verzorging te behandelen. Wees dus niet boos als u aan de telefoon te horen krijgt dat wij u voor een nazicht op een later moment een nieuwe afspraak kunnen geven maar stel u even in de plaats van iemand die misschien al weken rondloopt met een afgebroken tand en ook graag snel geholpen wil worden.
We doen ons best maar we kunnen nu eenmaal geen wonderen verrichten. Een dag telt slechts 24u… ook voor ons.

Wij danken u alvast voor uw begrip.

In geval van vragen: aarzel dan niet om de praktijk telefonisch te contacteren.

Draag zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Tandarts Alina Burda
Tandarts Sarah Bogaerts
Tandarts Elena Carp

Tandarts (stagiaire) Victoria Fornea

Assistente Betsy
Assistente Darinka
Assistente Joyce