16 maart 2020

COVID-19 update ( Corona virus )

Kalfort, 03/05/2020

Beste patiënt(e),

De Corona-pandemie is een grote uitdaging voor ons allemaal. Met het oog op het tegengaan van de verdere verspreiding van het virus zijn wij niet in staat onze normale gang van zaken te hervatten.
De praktijk zal vanaf dinsdag 5/5/2020 opnieuw geopend zijn volgens onze gangbare openingsuren maar in het belang van uw en onze gezondheid zijn wij genoodzaakt volgende maatregelen te nemen:

Afspraken kunnen enkel telefonisch worden gemaakt.

Alle niet-noodzakelijke behandelingen (zoals controles, reinigingen…) zullen worden geannuleerd en voor onbepaalde duur worden uitgesteld. Wij kunnen nog niet voorspellen voor hoelang deze periode zal aanhouden dus het lijkt ons weinig zinvol die afspraken opnieuw in te plannen, niet wetende of ze wel zullen kunnen doorgaan.
Tandheelkundige behandelingen genereren aerosol die kan resulteren in kruisbesmetting. Het is die aerosol die we zo veel mogelijk dienen te beperken om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Patiënten die de komende weken een afspraak hebben die door ons als niet-noodzakelijk wordt beschouwd zullen in de loop van de volgende dagen/weken door de praktijk worden gecontacteerd.

– Behandelingen die wel kunnen doorgaan zijn urgenties (trauma, erge tandpijn, zwelling…) en (uitgestelde) noodzakelijke behandelingen (diepe vullingen, extracties, wortelkanaalbehandelingen…)

– Als uw afspraak toch kan doorgaan zoals gepland, vragen wij u met de volgende zaken rekening te houden:
* Voelt u zich ziek of heeft u last van symptomen als koorts, hoesten, lopende neus, ademhalingsproblemen of keelpijn? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Heeft u of iemand waarmee u samenwoont contact gehad met een persoon die drager is van het Coronavirus? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Bent u of iemand waarmee u samenwoont de jongste 14 dagen teruggekeerd uit een land of regio waar een verhoogd risico op het Coronavirus geldt? Contacteer dan de praktijk telefonisch VOOR uw afspraak plaatsvindt!
* Er zullen geen handen worden geschud in onze praktijk.
* Hoest en nies in een tissue of in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg in een afgesloten vuilnisbak.
* Raak uw gezicht niet aan met uw handen. In het bijzonder de ogen, neus en mond niet.
* Alle boekjes en speelgoed zullen preventief worden verwijderd uit de wachtkamer.
* Op verschillende plaatsen in de praktijk staan flessen met desinfectiemiddel. Wij vragen u vriendelijk bij binnenkomst en het verlaten van de praktijk de handen te desinfecteren.
* Kom indien mogelijk alleen! Minderjarigen en hulpbehoevenden vragen wij om maximaal 1 begeleider mee te brengen die tijdens de behandeling in de wachtzaal of – bij voorkeur – buiten of in de auto wacht. Enkel indien het om een (jong )kind gaat dat behandeld moet worden, zullen we kijken of we van deze maatregel kunnen afwijken.
* Laat alles wat u niet nodig heeft in de auto (jas, handtas, GSM…). Neem enkel uw identiteits- en bankkaart mee naar binnen.
* Als u aanbelt, wacht u tot u door één van onze medewerkers wordt ontvangen. U zal dus niet in de wachtzaal plaats moeten nemen. Daarom vragen wij u niet te vroeg naar de praktijk te komen.
* Bij het binnenkomen van de praktijk zal u gevraagd worden de handen grondig te wassen en te ontsmetten. Raak zo weinig mogelijk aan!
* Voor een vlot verloop van de behandeling vragen wij om oorringen en piercings in het aangezicht  thuis al uit te doen.
* Bent u een risicopatiënt (60+, astma, diabetes, transplantatie, (recent) in behandeling (geweest) voor kanker, hartproblemen…)? Dan vragen wij u ons dit in het belang van uw eigen gezondheid en onze planning telefonisch te melden voor de afspraak plaatsvindt.

Tot slot nog dit:
Door de genomen maatregelen van de afgelopen weken waren wij genoodzaakt een drukke agenda van 3 tandartsen volledig te annuleren.
Het spreekt voor zich dat al deze patiënten in de toekomst nog zullen moeten worden geholpen.
Die puzzel zal (met reeds een volle agenda tot de zomer) niet eenvoudig te leggen zijn.
Wij plannen dan ook onze patiënten in volgorde van de noodzaak tot verzorging te behandelen. Wees dus niet boos als u aan de telefoon te horen krijgt dat wij u voor een nazicht nog geen nieuwe afspraak kunnen geven maar stel u even in de plaats van iemand die misschien al weken rondloopt met een afgebroken tand en ook graag snel geholpen wil worden.
We doen ons best maar we kunnen nu eenmaal geen wonderen verrichten. Een dag telt slechts 24u… ook voor ons.

Wij danken u alvast voor uw begrip.

In geval van vragen: aarzel dan niet om de praktijk telefonisch te contacteren.

Draag zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groeten,

Tandarts Alina Burda
Tandarts Sarah Bogaerts
Tandarts Isabelle Smeets
Tandarts Elena Carp
Assistente Betsy
Assistente Darinka
Assistente Tamara